01/04/2013

MAHAKALA "Devil's Music" LP Presentation @ KOOKOO Bar



Την περασμένη Πέμπτη οι παρευρισκόμενοι του KOOKOO είχαμε την ευχαρίστηση να απολαύσουμε την παρουσίαση του ντεμπουτικού LP των MAHAKALA, με τον τολμηρό τίτλο «Devils Music». Ένας concept δίσκος, που αφηγείται την ιστορία ενός φιλόδοξου ανθρώπου ο οποίος συναντάει τον Διάβολο και περιγράφει το τίμημα που καλείτε να βιώσει μέσα από κάθε επαφή με εκείνον. Στα βήματα του Goethe λοιπόν, αλλά το θέμα τους πάει αρκετά παραπέρα. Αυτά τα λίγα σχετικά την θεματολογία του δίσκου εφόσον δεσμεύομαι να ακούσω προσεκτικά το LP τους, σε χώρο με χαμηλό φωτισμό και παράθυρα ερμητικά κλειστά, και να δώσω βάσει στους στίχους που το πιο πιθανό είναι να κάνουν ζημιά (με την καλή την έννοια).
Το live ξεκίνησε με μία καθυστέρηση η οποία δεν με ενόχλησε, μου δόθηκε αφορμή να κάνω τις χαιρετούρες μου και να βρω ικανοποιητική θέση στον κορεσμένο από κόσμο χώρο. Εμπρός λοιπόν για τον όροφο όπου θα μπορούσα να χαζέψω το αγνώριστο μαγαζί αλλά να έχω και την σκηνή πιάτο. Πολύ καλή επιλογή. Τα σκηνικά, ήταν μία διαβολική υπερπαραγωγή με projectors, animated γραφικά, πανό, πεντάλφες και smoke machine. Βγαίνοντας για ένα πολλά υποσχόμενο set, οι MAHAKALA μας ευχαρίστησαν ουκ ολίγες φορές για την παρουσία μας, και ξεκίνησαν με το ‘Evil Man’ και την αρχή της ιστορίας τους. Τα τεχνικά μικρο-θεματάκια στην αρχή δεν είχαν καμία απολύτως σημασία, ρυθμίστηκαν άμεσα και όσο ζεσταινόταν η ατμόσφαιρα μπαίναμε ολοένα και περισσότερο στο κόσμο τους. Μετά τα αγαπημένα μου το ‘By My Hand’ και ‘Murder in Neverland’ σκάσανε δύο εμφανίσεις guest, o frontman Μάνθος των Tardive Dyskinesia και ο Ζak από One Block Society/ Heavier Than God για να τιμήσουν τα παλαιότερα  Pool of Kerosene και το Bloodspit αντίστοιχα, δίνοντας πόνο και οργή. Ομολογουμένως, πολύ έξυπνη ιδέα. Νομίζω πως καταχαρήκαμε όλοι.
Μετά από αυτό το διάλλειμα από το «
Devils Music», επέστρεψαν στον σκοπό τις βραδιάς, και χωρίς μπλούζες πλέον, έπαιξαν τα τελευταία τρία κομμάτια της παρουσίασης κλείνοντας με το χαρακτηριστικό ‘Devils Song’. Όσο για το καθαρά βρώμικο set των MAHAKALA, έχοντας ήδη πολύ καλές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, για άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν στο στάνταρ που έχουν οι ίδιοι θέσει. Σταθερή αξία με ήχο ριζωμένο στα μονοπάτια των Sabbath, αλλά και μία glam αμεσότητα που αντιπαρέρχεται της σκοτεινιάς τους.

Μείνετε συντονισμένοι για review του «Devils Music» το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ http://mahakalaband.bandcamp.com/ και για video interview για τα μάτια σας μόνο.   

No comments:

Post a Comment

What do you think? x Ra-Ra