01/02/2013

Karma To Burn @ An Club



Ένα μίνι φεστ μας επεφύλλασε η νύχτα. Stonebringer, Universe217 και σφήνα οι Eλβετοί Rozbub, έκαναν τα δέοντα πρίν ανέβουν στην σκηνή οι Karma To Burn για να παίξουν 1.30 ώρα ισχυρό, καθαρόαιμο, εθιστικό Stoner rock . Οι 4 ώρες απο την αρχή της βραδιάς πέρασαν σαν νεράκι. Το πρώτο ζέσταμα ήταν έργο των νεαρών Stonebringer τους οποίους τους θυμόμουνα καλά απο την Live παρουσίαση του θεματικού EP τους ‘Ocean of the Brave’ ένα μηνα πρίν. Αρχικά νόμιζα οτι θα χρειαστώ ωτοασπίδες απο την έκταση του ήχου τους, αλλα αυτό διευθετήθηκε όταν ο κόσμος που ήταν διάσπαρτος στο χώρο μαζεύτηκε μπροστά στο stage.  Παρόλη την λίγη ώρα που είχαν στην διάθεση τους για στήσιμο και check, κατάφεραν να ξεπεράσουν μία στιγμή σύγχησης και να αποδώσουν ένα σύντομο αλλά περιεκτικό σετ απο απολαυστικά heavy riffs, με αποκορύφωμα το Smoking Rainbow.
Οι Universe217 ήταν μία καλή επιλογή με το γνωστό καθηλωτικό down tempo ήχο τους. Μου είχαν κάνει εντύπωση απο τότε που τους άκουσα να ανοίγουν για τους Nightstalker, και αυτή την φορά που ήμουν πολύ κοντά στο stage, ήθελα απλά να κλάψω με την υπερφωνάρα της Τάνιας. Πειραματικό doom το οποίο παραδόξως δεν σε ρίχνει στα Τάρταρα, και με highlight μία acapella στιγμή που μου έμεινε.
Καπάκι σκάνε τα Ελβετάκια που χώθηκαν από τους Karma To Burn τελευταία στιγμή, αφού περιοδεύουν μαζί τους τις τελευταίες 2,5 εβδομάδες. Όχι δεν είχαν καμία σχέση με Stoner, γιατί κάτι τέτοιο είχα φανταστεί. Ήταν μία Blues, heavy, ψυχεδέλεια, που θύμιζε τόσο έντονα Hendrix όσο η προσωπογραφία του Jimi στον πήχη του τραγουδιστή. Ωραίοι. Σαν κολλήμενη βέβαια που είμαι με καλούς αγγλόφωνους στίχους, η το λιτό και απέριτο instrumental, λίγο με χάλαγε το ξενόγλωσσο φωνητικό. Έκανα δηλαδή τον παραληρισμό να τραγουδάνε Ελληνικά οι Planet of Zeus ας πούμε. Ε, δεν τραβάει! Το πάλευε όμως ο Ελβετός και Freiheit (Freedom) μας έλεγε και μας ξανάλεγε μπας και το εμπεδώσουμε, πάλευε και με την μή συνεργάσιμη μπαλαντέζα αλλά όταν άρχισε να παίζει κιθάρα με την γλώσσα ξέχασα και τον Γερμανικό στίχο και την μπαλαντέζα και τι μέρα ήταν. Μπύρα επειγόντως! Σα δε ντρέπεται.
Εντάξει, τωρα ήμουν έτοιμη για Karma. Είχα να τους δω απο το 2011 στο Hellfest με τον προηγούμενο τους drummer. Αθήνα δεν τους είχα δεί ποτέ αλλα ήμουν σίγουρη για την απήχησή τους στην χώρα μας. Το τρίο άνοιξε με το Eight, δυναμικά, και στα μούτρα μας. Γούσταραν που ήταν στην Αθήνα και πάλι και μας το έδωσαν να το καταλάβουμε. Ο απόλυτα εθιστικός τους ηχος μας έπαιζε κανονικά, δέσμιοι του ρυθμού των drums, το βάθος του μπάσου και την βαριά μελωδία της κιθάρας τους.  Τα stage dives ήταν αρκετά, καθώς η ενέργεια μέσα στο χώρο ήταν ηλεκτρισμένη. Μας έδωαν και μία γεύση απο αυτά που έχουν στα σκαριά του studio, αλλά μας τάισαν καλά και από τα παλιά, τα γνώριμα, τα αριθμητικά. Μετά απο ένα πολύ θερμό κάλεσμα για encore, βγήκαν και έπαιξαν “a few more” κλείνωντας θριαμβευτήκα με το αγαπημένο Twenty. Καρα-λάϊκ.
 Όταν πλέον τελείωσε πήγα προς το Merchandise να ακουμπήσω τα 15euro για επιπλέον στήριξη. Καλή φάση γιατί τσίμπησα ωραιότατο Κ2Β cap-ελάκι, και ένα cd-άκι με αυτούς τους υπέροχους Γερμανικούς στίχους των Rozbub. Οι Ελβετοί ήταν αρκετά ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση του κόσμου σαν πρώτη τους επαφή με την Ελλάδα και μου εξήγησαν οτι οι συμπατριώτες τους σε αντίστοιχο live είναι κρυόκολοι. Τι μου είπε τώρα, σχεδόν έπεσα απο τα σύνεφα. Θεωρούν μεγάλη τους τιμή να συνοδεύουν Karma To Burn, και ότι ο Γερμανόφωνος στίχος είναι πρόκληση. Πραγματικά μεγάλη πρόκληση να το σώσεις χωρίς τα Hendrix-ίστικα ερωτικά τερτίπια. Οι Karma απο την άλλη ήταν σε ένα ζεν στο backstage απόλυτα ευχαριστημένοι απο την βραδιά και με μεγάλη όρεξη για το live της επόμενης μέρας στην Θεσσαλονίκη. 
http://www.crackhitler.com/v3/30/karma-to-burn-rozbub-universe-217-stonebringer-an-club/


No comments:

Post a Comment

What do you think? x Ra-Ra